zpět
SEIFERT, Jaroslav: PETR BEZRUČ.
Uspoř. Drahomír Šajtar.
Opava a Ostrava, Okresní a Krajská lidová knihovna, 1955.
8°, 14 str. Volné listy v pův. pap. ob.
Příležitostný tisk pro účastníky večera s Jaroslavem Seifertem. - Jeden ze 180 nečíslovaných výtisků na ručním papíře z Velkých Losin. - Podpis Jaroslava Seiferta na předtitulní straně. - Obálka se znaky mírného použití běžnou manipulací a ve velmi dobrém stavu, volné listy téměř intaktní.
<Kód: BIB61435> Cena: 650,- Kč

Jaroslav Seifert ( 23. září 1901, Praha - 10. leden 1986, Praha )
Lyrický básník, prozaik, publicista a překladatel.
Spoluzakladatel avantgardního Uměleckého svazu Devětsil
(1920), signatář Charty 77, nositel Nobelovy ceny za literaturu 1984.
Výběrová bibliografie:
1921, Město v slzách

1923, Samá láska
1925, Na vlnách TSF
1926, Slavík zpívá špatně
1929, Poštovní holub
1933, Jablko z klína
1936, Ruce Venušiny
1937, Jaro, sbohem
1938, Zhasněte světla
1940, Světlem oděná
1944, Kamenný most
1948, Ruka a plamen
1954, Maminka
1965, Koncert na ostrově
1967, Odlévání zvonů
1967, Halleyova kometa
1977, Morový sloup
1979, Deštník z Piccadilly
1983, Býti básníkem
1967, Halleyova kometa

Copyright © Stanislav Jordán. All rights reserved.
Autorské právo © Stanislav Jordán. Všechna práva vyhrazena.