zpět
BEZRUČ, Petr: STUŽKONOSKA MODRÁ.
Grafická úprava O. Petr.
Brno, Nový lid, 1937. 3. vyd.
8°, 26 str. Sešité složky v pův. pap. obálce.
Příležitostný tisk k 70. jubileu Petra Bezruče - Přednostní exemplář číslo 37 z limitované edice 100 výtisků na pravém japonském papíře. - Podpis autora na patitulu. - Drobné skvrny od vody na obálce, knižní blok intaktní.
<Kód: BIB61382> Cena: 450,- Kč

Petr Bezruč ( 15. září 1867, Opava - 17. únor 1958, Olomouc )
Básník a prozaik.
Po maturitě na brněnském gymnáziu studoval klasickou filologii. Za 1. světové války zatčen pro domnělé autorství protirakouské básně. Po válce jmenován přednostou nádražní pošty v Brně, ale již druhý den se vzdal funkce. V roce 1928 odešel do výslužby. Žil v Brně, pak v Kostelci na Hané a v Brance u Opavy. V roce 1939 se usadil v Kostelci na Hané a tam zůstal do konce života.

Výběrová bibliografie:
Slezské číslo, 1903
Slezské písně, 1909

Moravská zem a moravská řeč, 1923
Republika před svatým Petrem, 1923
Stužkonoska modrá, 1930
Lolo a druhové - 1937

Paralipomena I - 1937
Paralipomena II - 1938

Copyright © Stanislav Jordán. All rights reserved.
Autorské právo © Stanislav Jordán. Všechna práva vyhrazena.